New Visitor Centre, Kensington Palace

Culture & Leisure
New Visitor Centre, Kensington Palace
Architect's Court Sketch
Kensington Palace Exterior Photo
Kensington Palace Grounds
Kensington Palace Court Night View
Architect's Ground Floor Plan of Kensington Palace Visitor Centre
Arial Display Board

We were commissioned by Historic Royal Palaces to contribute to ideas for developing the visitor experience at Kensington Palace.  The architectural brief was to provide a new and welcoming entrance to the Palace from Kensington Gardens.

Our proposals exploit the change in levels on the Kensington Gardens side of the Palace to provide a new reception building, partly sunk below ground, the roof of which would provide a curved ramp to connect existing ground levels whilst embracing a new public entry court.

The scheme provides ticketing, shop, restaurant and lavatory facilities leading to an orientation space within the existing building where new routes offer a choice of visitor experiences.

Category Image: 
New Visitor Centre, Kensington Palace
Managed IT Support and Web Design by Abbey Support