The Sail Loft & Morice Yard

Smaller Projects
The Sail Loft & Morice Yard
The Sail Loft & Morice Yard
Interior Photo
Converted Space
Stairwell
Exterior Photo

GHK have undertaken several projects on the waterfront at the Naval Base at Devonport ranging from condition surveys to office fit-outs.

The Grade I former Royal Navy Sail Loft has been adapted to provide open plan offices and conference rooms.

The design opened up the space to reveal the magnificent original trusses with purpose made low level screens using beech joinery and light coloured painted plaster. A beech tread spiral stair wraps around the disabled lift and an axial enclosure of beech and glass forms a conference room overlooking the River Tamar.

At the Grade 1 listed Morice yard, enlarged openings were created to allow the building to be used as office space for approximately 350 people. The scheme provides for new mechanical and electrical services and servicing cores, whilst creating a contemporary intervention within the existing building.

Category Image: 
The Sail Loft & Morice Yard
Managed IT Support and Web Design by Abbey Support